Tálibok

A tálibok az elmúlt napokban számos várost elfoglaltak és több tartományi székhely is az ellenőrzésük alá került. A BBC elemzése szerint a tálibok az elmúlt két hónap során nagyobb részt hódítottak meg Afganisztánban mint bármikor a 2001-es NATO-invázió óta.


Michael Jordan Michael Jordan Chicago Bulls Michael Jordan Basketball Michael Jordan

Mások is attól tartanak hogy hasonló sorsra juthatnak számolt be a CNN.

Tálibok. A tálibok a politikai ellenzék tagjait börtönbe vetik ha pedig elmenekülnek akkor fiaikat viszik el túszul. Egy helyi lakos az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta hogy az afgán hadsereg erői visszavonultak a városból. Május 12-én egy sivatagi szakaszon.

A tálibok megszerezték Kandahárt is a második legnépesebb várost. Afganisztánban több tartományban heves harcok dúlnak a kormány ellen lázadó tálibok és az afgán biztonsági erők közöttBŐVEBBEN. Az amerikai hírtelevízió információi szerint a férfi éppen egy családi ünnepségre tartott.

Így már az. A tálibok az utóbbi 24 órában öt újabb tartomány székhelyét foglalták el több helyen semmiféle ellenállásba nem ütköztek a biztonsági erők részéről. Az IDP-k száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest háromszorosára ugrott közölte az ENSZ -ügynökség.

A legtöbben az ország északkeletikeleti tartományaiból menekülnek és híján vannak az élelmiszernek és az orvosi ellátásnak. Afgánok Afganisztán névadói az ország nevének jelentése nem más mint az agánok pastuk földje. Tálib hatalomátvétel esetén nem adnak támogatást Kabulnak.

Egy helyi lakos az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta hogy az afgán hadsereg erői visszavonultak a városból. A tálibok egyik szóvivője a Twitteren péntekre virradóra jelentette be hogy csapataik teljességgel megszállták Kandahárt. Több tízezer ember tarthat joggal a tálibok kegyetlen bosszújától.

Péntek hajnalban a tálibok elfoglalták Kandhahárt. A tálibok szóvivője Twitteren jelentette be. Problémás az afganisztáni német katonai misszió utóélete.

A kormány hadserege visszavonult Afganisztán második legnagyobb városából. A tálibok egyik szóvivője a Twitteren péntekre virradóra jelentette be hogy csapataik teljességgel megszállták Kandahárt. Kandahár repülőterét ugyanakkor még nem sikerült uralmuk alá hajtaniuk a radikálisoknak itt volt az amerikai hadsereg második legnagyobb támaszpontja a dél-ázsiai országban.

Attaullah Atta a déli Kandahár tartományi tanácsának egyik tagja azt mondta hogy a tartományban folytatódnak az összecsapások a tálibokat visszaszorították miután megpróbáltak betörni egy városi börtönbe. De kik azok a pastuk. A tálibok egyik szóvivője péntekre virradóra jelentette be hogy csapataik teljességgel megszállták Kandahárt.

A tálibok vagy talibán az iszlám radikális változatát képviselő szunnita muszlim vallást követő pastu nacionalista mozgalom. A tálibok előrenyomulása tömegeket kényszerít arra hogy útnak induljanak. Az utakon felállított ellenőrző pontoknál nem egyszer visszafordítják fogságba vetik vagy elverik őket kivált azokhoz a vidékekhez közel ahol még harcok folynak.

Ennek ellenére - a ma szokásos szóhasználat szerint - afgán kormányról és a velük hadban álló tálibokról szólnak a. Egy helyi lakos az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta hogy az afgán hadsereg erői visszavonultak a. Eközben még a kormányerők sem adták fel a.

Elemzők szerint harminc napon belül körülzárhatják Kabult és kilencven napon belül el is foglalhatják az afgán fővárost ahonnan tömegesen menekül a polgári lakosság tartva a. A tálibok zászlaja Kunduz központjában. Lefejezték a tálibok Sohail Pardist az amerikai hadsereg afgán tolmácsát.

Sokuk menekültként telepedhet majd le az Egyesült Államokban. Minden nem-pastu afgán gyanús. A tálibok az utóbbi egy hétben 11 tartományi székhelyet foglaltak el a 34 közül.

A tálibok a katari kormányon keresztül kapták meg az ajánlatot. Néhány órával később egyébként egy másik északi településre Sar-e Polba is bevonultak. Azt egyelőre még nem tudni hogy pontosan milyen formában történne majd meg a hatalom-megosztás.

A beszámolók szerint folyamatosan nő a polgári áldozatok száma és. A tálibok elfoglalták Afganisztán második legnépesebb városát Kandahárt is írja az MTI. Közben még két nagy város került az iszlám szélsőségesek kezére.

Egyes becslések szerint már az ország kétharmadát a tálibok felügyelik. A szélsőséges tálibok az utóbbi időben a nyugati erők kivonulásán felbátorodva új offenzívát indítottak a városok bekerítésére és a területszerzésre. Péntek óta így már négy regionális székhelyen vették át az irányítást a tálibok de idei legfontosabb győzelmük kétségkívül a kunduzi.

A hadsereget segítő helyi lakosok a tálibok célkeresztjébe kerültek és úgy érzik a nyugati szövet. Jelenleg Afganisztán politikai térképe így néz ki a fehér területek a tálibok kezén vannak míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik.


Pin On Middle East Project Section 2


Arabic And Kurdish Are Iraq S Two Most Major Language Arabic Consist Of 28 Letters And Is Written From Left To Right The Letters Are Alfabeto Chines Alfabeto


Al Quran Surah At Taghabun Lengkap Teks Arab Bacaan Dan Terjemahannya Mosque Grand Mosque Quran


Pin By Manda Faith On People In Black White Willie Robertson Duck Commander Duck Dynasty


Pin On Film Review


Futhatsz De Akkor Faradtan Fogsz Meghalni Fighter Aircraft Gunship Ac 130 Gunship


Arabic And Kurdish Are Iraq S Two Most Major Language Arabic Consist Of 28 Letters And Is Written From Left To Right The Letters Are In The Picture The Arabi


Pin By Smartcine Com On Movies John Patrick Shanley Jamie Dornan Christopher Walken


Buddha Hillside Bamiyan Valley En Wikipedia Org Wiki Buddhas Of Bamiyan


Pin On Bill Of Rights


Updated Carrotlines App Helps You Shop Healthy Bonus It S Free Healthy Shopping Nutrition Advice Preventative Health


Nicholas Sparks On Twitter The Last Song The Last Song Movie Nicholas Sparks


Saudi Arabia Is A Country In The Middle East The Largest Country Of Arabia Bordering The Persian Gulf And The Red Sea North O Rub Al Khali Suez Saudi Arabia


Scott Eastwood On Instagram In Honor Of All The Men And Women On This Memorial Day I Share These Pics Fr Scott Eastwood Clint Eastwoods Son Upcoming Movies


Pin On Places To Visit


Masfel Even Belul Az Usa Kivonul Afganisztan Teruleterol Fuhu Iraq Military Iraqi Army


2009 Oszen A Talibok Lerohantak Egy Amerikai Tamaszpontot Am A Vedok Kegyetlen Harcban Visszavertek Oket Hogy Aztan Rengeteg Scott Eastwood Run Film Outpost


Pin On Ryan Jensen Period 1 Iraq


Pin On Ryan Jensen Period 1 Iraq

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Tálibok"

Posting Komentar